ullatrav.blogg.se

Travhästar

Bella och Woody

Publicerad 2020-09-25 16:20:00 i Häst,

Woodbury Wine efter dagens jobb.
 
Idag, fredag den 25 september var jag på besök i Halmstad, tänkte bevittna ett snabbjobb av Woodbury Wine.
Träffade Peter Untersteiner som berättade att de lagt om träningen för Woody och det hade slagit väl ut. Woody tränar ensam och alltid med skötaren Jean-Marie i vagnen. Först en tur ut på rakbanan för uppvärmning och därefter fyra intervaller i backen, på sandbanan. Detta gör hon varje måndag, onsdag och fredag, dessutom skritt på på bandet tisdag och torsdag. Alltså fem pass i veckan. Och detta behöver hon, då hon har mycket energi att göra av med.
Dagens snabbjobb bevittnade jag och jag var mycket nöjd med vad jag såg, backen avverkades lätt som en plätt varje varv och Woody såg reglerbar ut, utan att pulla..........Och vad stark hon ser ut.
Jean-Marie var mycket nöjd med henne och sa att hon var lugnare än vanligt. Undrar om Woody tyckte det var bäst att imponera på publiken?
Verkar som dom kommit en bra bit på vägen vad gäller Woodys temperament. Om jag inte fatta helt fel skulle Woody gå banjobb inom två veckor.
 
På tisdag den 29 september går Bellflower Wine ut i ett lopp på hennes nya hemmabana. Ett lopp över 2140 meter med voltstart och Bella har lottats till spår sju, med tillägg på tjugo meter. Magdalena som lotsat fram Bella så fint de senaste loppen, sitter åter bak i sulkyn. Ser inte helt hopplöst ut att få en topp fem placering och kanske ännu bättre. Dock är det flera tuffa hästar emot.
Enligt uppgift så tränar Bella på fint.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela